18 de junio de 2012

Arcadi Oliveres a El Prat de Llobregat


Així no anem bé, mentre es continuïn rescatant bancs no arribarem a bon port, va vindre a dir en tots el exemples que va posar sobre de la taula (Caja Madrid, Caja castilla-la Mancha, ....) el professor i president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres i amb el que va començar la seva intervenció a la conferencia-debat "crisis-Retallades".
S'han de deixar caure als bancs i jutjar als banquers, més clar l'aigua o al menys així de clar i contundent es va expressar el professor en parlar de la vergonya que se està produint amb els rescats del bancs. Peró, que podem fer els treballadors i la ciutadania en general per canviar les coses? Una de les solucions que va donar Arcadi Oliveres va ser mirar molt bé on comprem, que comprem i on posem els nostres estalvis. En cuan els diners va aconsellar deixar els diners, el que en tingui, a algun banc de banca ètica, no confondre mai amb Banca Cívica, una colla de pocavergonyes, segons el propi Oliveres que utilitzan aquest nom per tal de confondre al personal. per evitar acomiadaments
Aprofitat que era al Prat Arcadi va dir la seva sobre l'assumpte d' Eurovegas. Els arguments del president de Justícia i Pau, em van convèncer més, alhora de posicionar-me cap a una o altre banda, que els arguments de l'ajuntament del Prat i d'alguns que van d'ecologistes i que no han trepitjat mai un camp de carxofes. Les vinculacions que Adelson i el seu entorn tenen amb la extrema dreta i la mafia.
La monarquia també va rebre la seva dosi de crítica per part del professor, que va afirmar que la monarquia ha de desaparèixer, ja que creu que es una figura que avui en dia no fa falta per res, també va recordar que encara es poden trobar fotos de Joan Carles I amb el braç estès.

En un dels punts amb els que discrepo amb Oliveres, es sobre el seu pensament del 15 M, del que desvincula com a lider, però amb el que se sent involucrat en quant a ideologia. Peró igual que el moviment afirma que el 15M es un moviment social que pertany al poble i que si es constituís com a partit polític perdria la seva essència, però conec a molta gent favorable al moviment que pensen com jo, ¿i nosaltres som també el poble, no? Doncs si una part de poble vol que el 15M es constituís com a partit. Ningú no m'ha pogut convèncer del contrari, ja que, si estem en un sistema democràtic i les lleis surten del poder legislatiu, crec que s'ha d'arribar al poder per poder canviar les regles del joc. Estic totalment segur que si el 15M s'hagués constituït com a partit polític el PP no hauria guanyat les eleccions i ni molt menys per majoria absoluta.

No hay comentarios: